FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Supraveghere Video IP Mobotix


CLICK AICI: PRODUSE MOBOTIX


Principalul inovator in Tehnologia Camerelor IP

MOBOTIX a castigat intr-un timp foarte scurt locul al doilea in Europa si al patrulea in lume daca ne referim la cota de piata in materie de market share. MOBOTIX produce de multi ani numai camere cu rezolutie megapixel(i), si este considerata lider mondial de piata in domeniul sistemelor video high-resolution, cu o cota de piata de peste 60%.


De ce merita folosirea sistemelor high-resolution?

Cu cat resolutia este mai mare, cu atat vedem mai multe detalii in imagine. O imagine live nu depaseste 0,4 megapixeli, iar o imagine inregistrata are doar 0.1 megapixeli (CIF) daca folosim tehnologia traditionala (camere analogice). Insa o camera MOBOTIX cu 3.1 megapixeli inregistreaza cu pana la 30 de ori mai multe detalii. Rezultatul: imaginea ofera o vedere panoramica cu o suprafata mai mare, de pana la 360°, reducand astfel numarul de camere necesare si prin aceasta si costurile. De exemplu, patru pompe ale unei benzinarii pot fi inregistrate simultan folosind o singura camera MOBOTIX in locul a patru camere obisnuite.


Dezavantajele solutiei clasice centralizate

De regula camerele doar stocheaza imaginile in timp ce procesarea si inregistrarea se fac mai tarziu pe un computer folosind un software de video management. Aceasta structura traditionala centralizata este neadecvata pentru sistemele video high-resolution, din moment ce sistemele traditionale necesita nu numai o largime mare de banda, ci si o putere enorma de procesare a computerului pentru a sustine mai multe camere. Un HDTV MPEG4 film solicita oricum destul de mult un computer, si atunci cum sa crezi ca poate procesa nenumarate camere live high-resolution? Sistemele traditionale centralizate nu sunt astfel nici mai avatajoase ca pret, nici mai eficiente prin numarul mare de computere de care au nevoie.


Conceptul descentralizat MOBOTIX

Spre deosebire de alte sisteme, conceptul descentralizat MOBOTIX are incorporat in fiecare camera un computer de mare viteza iar unde este necesar si o memorie digitala (un card SD) pentru inregistrari pe termen lung in fiecare camera. Computerul este folosit acum numai pentru vizualizare, fara a mai fi nevoie de analiza si inregistrare. Prin urmare, camerele MOBOTIX pot inregistra evenimente fara sa fie nevoie de un computer functional, si pot inregistra digital filme cu sunet care ulterior pot fi arhivate.


Avantaje

Solutiile MOBOTIX necesita garantat:

- mai putine camere datorita claritatii detaliilor vizibile in imaginile cu unghi larg cu tehnologie megapixel

- mai putine computere / inregistratoare( PC-ri/DVR-uri), intrucat aproximativ 40 de camere pot inregistra filme high-resolution cu sunet pe un singur computer, sau chiar fara a fi nevoie de un computer deoarece inregistreaza pe memoria digitala a camerei (USB, SD card)

- lungime de banda mai mica, deoarece totul se proceseaza in interiorul camerei si astfel imaginile high-resolution nu trebuie transferate permanent pentru analiza.


Robusta si ieftin de intretinut (nu necesita mentenanta)

Camerele MOBOTIX nu au piese in miscare. Fara alte componente mobile camerele sunt robuste astfel incat mentenanta este minima. Temperatura unica variaza intre -30° si +60°C si este atinsa fara incalzire sau ventilare la un consum de numai 3 watti putere. Din moment ce nu este necesar un computer pentru inregistrare, nu exista componente care se uzeaza in intregul sistem video.


Software inclus – Nu necesita licenta

Cu MOBOTIX nu aveti costuri pentru software sau licente, deoarece software–ul este intotdeauna incorporat si furnizat impreuna cu camera pentru un numar nelimitat de camere si utilizatori. Pachetul software furnizat impreuna cu camera contine de asemenea si un software de management professional folosit, incepand de la o simpla monitorizare a casei de vacanta pana la aplicatii complexe precum stadioanele de fotbal, lanturi comerciale sau aeroporturi. Ultimele update-uri sunt disponibile gratuit pe website.


Tehnologie Megapixel cu Zoom si Panning

Cu rezolutia mare de 3 milioane pixeli (2048 X 1536) si sistemul cu adevarat performant de vizionare, toate modelele de camere de supraveghere MOBOTIX (camere de retea IP) au o rezolutie de 12 ori mai mare fata de sisteme cu camere de supraveghere analogice, care in general folosesc formatul CIF. Modelele de camere de retea MOBOTIX, folosite in sisteme de supraveghere video, au deasemenea trei nivele de zoom si panning. Aceste caracteristici fac ca solutia ideala pentru un sistem de supraveghere modern si performant, sa fie cel cu camere de retea IP MOBOTIX.


Conditii reduse ale largimii de banda

Toate tipurile de camere de supraveghere MOBOTIX folosind formatul de streaming MxPEG fac ca receptia audio-video sa aiba o calitate deosebit de ridicata la incarcari reduse ale retelei (1-2 Mbps). Din moment ce aceste camere de supraveghere IP MOBOTIX au incorporate senzori de detectie a miscarii, semnalul video este transmis numai in momentul detectiei miscarii, pentru a fi stocate.


Voice over IP si ISDN

Formatul de video streaming al modelelor de camere IP MOBOTIX includ si facilitati de transmisie sincrone ale sunetului, iar astfel imaginile pot fi urmarite, insotite de sunet, din anumite locatii in care sunt instalate sisteme cu camere video MOBOTIX. Notificarea prin alarma pe un telefon mobil este la fel de usoara ca si controlul mesageriei vocale.


Stocare pe termen lung

Modelele de camere de supraveghere IP MOBOTIX sunt prevazute cu un sistem de stocare a datelor pe sisteme Windows, Linux sau Mac. Fiecare dintre aceste camere de supraveghere (camera de retea IP) isi administreaza propriul sau spatiu de stocare prin intermediul unui ring buffer. Datorita unei abordari descentralizate, imaginile a 30 de camere Mobotix pot fi stocate pe un computer Pentium 4, cu 25 de cadre pe secunda fiecare, incluzand si semnalul audio.


30 camere de supraveghere LIVE cu MxControlCenter

MxControlCenter este un soft pentru sisteme cu camere de supraveghere care poate fi descarcat gratuit si are la baza o platforma de tip Windows pentru vizualizarea imaginilor transmise de camere video MOBOTIX. Numarul acestor camere Mobotix poate varia de la 1 la 30 de camere, transmitand 25 de cadre pe secunda si incluzand si transmisia semnalului audio. Softul de supraveghere MxPEGViewer include un editor de lay-out (plan general) pentru instalarea rapida a planurilor de cladiri, folosind sistemul drag & drop in scopul pozitionarii imaginilor survenite de la camere Mobotix.


NU este necesara instalarea de software de supraveghere

Fiecare dintre aceste camere Mobotix contine un sistem de video management, care este accesat prin interemediul unui browser Web si foloseste un file server standard pentru stocare.


Inregistrare controlata de eveniment

La fel ca si inregistrarea pe baza de evenimente in functie de imagini, modelele de sisteme de monitorizare video MOBOTIX pot deasemenea declansa inregistrarea, atunci cand intensitatea sunetului receptionata de microfon depaseste un anumit nivel. Folosind inregistrarea pe baza de time-task, sarcinile in functie de timp pot porni si opri inregistrarea, sau pot fi facute upload-uri de imagini pe un anumit site.


Remote Cut-In

Modelele de camere de supraveghere IP MOBOTIX inglobeaza toate functiile de automatizare, controlul evenimentelor separat intr-un centru de control (dispecerat) standard. Inserarea poate fi realizata prin ISDN, prin intermediul unei retele sau internet. Daca apare un anumit eveniment, camera de supraveghere (camera de retea IP) transmite un mesaj, prin intermediul retelei, catre computerul din centrul de control, care apoi salveaza imaginile survenite in timpul evenimentului, creeaza o imagine live, o afiseaza pe background-ul monitorului si unde este posibil transmite un semnal acustic  userului.


Zi & Noapte

Diferite modelele de sisteme Mobotix, de zi/noapte, cu doi senzori de imagine (color si alb/negru) transmit imagini color la o rezolutie net superioara oricarui alt tip de camera de supraveghere pe parcursul zilei si imagini clare in alb/negru pe parcursul noptii. In functie de iluminare, aceste sisteme de supraveghere MOBOTIX schimba modul de vizionare in mod automat (mod de zi sau mod de noapte).


Conditii extreme: de la -30°C la +60°C

Toate modelele de camere de supraveghere MOBOTIX sunt certificate conform standardului IP 65 si destinate atat pentru uz interior cat si exterior. Acestea sunt rezistente la intemperii, stres termic, sunt etanse si nu necesita surse de incalzire, putand fi alimentate prin cablu de date (Power over Ethernet). Pot fi utilizate chiar si la temperaturi mai joase de -30°C si au un consum mic de energie, 3 Wati.


Logo-uri, animatii si libertate de miscare

Generatorul de logo-uri al acestor sisteme Mobotix permite integrarea diferitelor tipuri de bannere si imagini chiar pe imaginile curente redate de respectivele camere de supraveghere IP MOBOTIX. Modelele de sisteme de supraveghere MOBOTIX sunt singurele tipuri de camere cu suport de animatie si suport pentru imagini transparente.


Solutii pentru…

Retea de Distributie

O aplicatie foarte interesanta pe care o ofera camera Mobotix vizeaza reteaua de distributie. Persoanele responsabile din compania dumneavoastra vor putea viziona in direct de la sediul central, imagini transmise live din interiorul depozitelor aflate in diverse locatii. Astfel veti avea in orice moment o privire de ansamblu a procesului de distributie ( ce marfa a iesit, in ce moment si de catre cine a fost ridicata) fara a fi nevoie sa deplasati personal specializat in diversele zone acoperite de compania dumenavoastra.

De asemenea, in cazul in care intra cineva in afara orelor de program in depozite veti primi instantaneu un e-mail cu imaginea respectiva direct pe telefonul mobil.


Supraveghere de puncte izolate

Si in acest domeniu camera Mobotix isi dovedeste in mod categoric superioritatea. Avand la indemana o camera Mobotix (fara PC, convertor, mpeg encoder, etc.) puteti avea acces la informatie in locuri in care nu exista conexiune telefonica sau alta conexiune de internet sau date. In orice loc va aflati, veti avea la indemana un "aliat" de incredere, siguranta afacerii (sonde petroliere, antene etc) sau a caminului (case de vacanta) capatand un alt sens.

Camera Mobotix poate fi accesata sau poate transmite imagini in caz de detectie de miscare prin CDMA (Zapp) sau GPRS (Orange dau Connex).


Managementul video

Tot managementul datelor imaginii are loc exclusiv in camera! Folosind doar browser-ul si camera, asemenea unui inregistrator video, imaginile pot fi derulate inainte si inapoi sau cautate direct dupa data si ora.

Printr-un server standard de fisiere, camera poate distribui in retea secventele de imagini inregistrate.

In camera pot fi reglate atat dimensiunea spatiului de memorie cat si timpul dupa care imaginea de alarma urmeaza a fi stearsa.

Camera are integrat un Multiviewer care permite afisarea mai multor camere intr-o fereastra browser.

SISTEME PROFEISONALE SUPRAVEGHERE VIDEOCity Security va ofera sisteme profesionale de supraveghere video, monitorizare & interventie rapida, sisteme de avertizare la efractie & incendiu, sisteme control acces, servicii paza & protectie.